MENU MILUSIŃSKICH

JADŁOSPIS NA OKRES OD 05.06.2017 DO 09.06.2017

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

05.06.2017

poniedziałek

Kakao (200ml) Pieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), pasztet drobiowy(20g),

pomidor(18g),

herbata(200ml)*1,7

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana jogurtem (220g)*1,7,9

 

Pyzy z mięsem(150g) i z cebulką, ogórek kiszony(50g), herbata(200ml), *1,3,7

Bułeczka maślana(40g), owoc, woda z sokiem(200ml)

*1,3,7

06.06.2017

wtorek

Kawa Inka (200ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka (20g),

ogórek zielony(20g), herbata z cytryną(200ml)*1,3,4,7

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną(210g)

*1,7,9

 

Kotlet schabowy(60g), ziemniaki (90g), mizeria ze śmietaną (45g), kompot (200 ml) *1,7

Ciasteczko zbożowo- owsiane(20g), owoc, herbata miętowa (200ml)*1,3,7

07.06.2017

środa

Kakao(200ml, pieczywo(pszenne, razowe 30g), masło(5g) pasta jajeczna(16g) ze szczypiorkiem,

sałata(12g),

herbata(200ml)*1,7

Zupa krupnik(210g) *1,9

 

 

Łazanki z mięsem i słodką kapustą(150g), kompot(200ml)

*1,3

Weka z dżemem(35g), owoc, herbata owocowa(200ml)

*1,7

08.06.2017

czwartek

Kulki czekoladowe(30g) na mleku(200ml), pieczywo(pszenne, razowe 30g), masło(5g) serek śmietankowy(13g),

pomidor(18g),

herbata(200ml)*1,7

Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (230g)*1,9

 

Gulasz(60g), kasza pęczak(75g), sałata ze śmietaną (50g), kompot(200ml) *1,7,10

Chałka z masłem czekoladowym(35g), herbata miętowa(200ml)

*1,7

09.06.2017

piątek

Kakao (200 ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka (20g), rzodkiewka(12g), herbata z cytryną(200ml)*1,3,4,7

Zupa botwinka z ziemniakami i natką pietruszki zabielana jogurtem(210g) *1,7,9

 

Kotlety rybne(50g), ziemniaki (90g), surówka z młodej kapusty z marchewką(55g), kompot(200ml)

*1,3,4,7

Kisiel domowy (40g), owoc, woda z sokiem malinowym (200ml)*1

UWAGA! ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25.10.2011 R

PODKREŚLENIEM ZAZNACZONE SA SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIELUB REAKCJE NIETOLERANCJI

*ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten  2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Łubin

13. Mięczaki  14. Dwutlenek siarki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS NA OKRES OD 12.06.2017 DO 16.06.2017

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

12.06.2017

poniedziałek

Kawa Inka (200ml), pieczywo (pszenne, razowe 30g), masło(5g), ser żółty(18g), ogórek zielony(20g),

herbata(200ml)*1,7

Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana jogurtem (230g)*7,9

 

Makaron z twarogiem i z sosem truskawkowym (160g), kompot (200ml)

*1,3,7

Weka(30g) z masłem (5g), pomidor(12g), woda z sokiem owocowym(200ml)

*1,7

13.06.2017

wtorek

Kakao(200ml), pieczywo (pszenne lub razowe 30g)  masło(5g), szynka drobiowa (18g), papryka czerwona(15g), herbata (200ml)*1,3,7

Kapuśniak z ziemniakami i z natką pietruszki(220g)*1,7,9

 

Kotlet mielony (60g), ziemniaki z koperkiem(90g), mizeria ze śmietaną (45g), kompot (200 ml) *1,7

Bułka słodka z jabłkiem(60g), owoc, herbata miętowa (200ml),

*1,3,7

14.06.2017

środa

Pieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), parówka drobiowa(55g), ketchup(6g), pomidor(20g), herbata(200ml)

*1,3,6,7,10

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana jogurtem i z natką pietruszki(220g)*1,7,9

 

Placki ziemniaczane z marchewką(100g), kompot (200 ml) *1,3,7

Budyń domowy waniliowy(40g), owoc,  herbata z róży(200ml)

*1,7

15.06.2017

czwartek

Kawa Inka (200ml),  pieczywo (pszenne, razowe 30g), masło(5g), pasta z twarożku ze szczypiorkiem(16g), rzodkiewka(12g),

herbata(200ml)*1,7

Zupa pieczarkowa z makaronem zabielana jogurtem z natką pietruszki(230g)*1,7,9

 

Pulpeciki w sosie koperkowym(50g), kasza gryczana(80g), surówka wielowarzywna (50g), kompot(200ml)*1,3

Gofry(42g) z cukrem pudrem, owoc, herbata owocowa(200ml)

*1,3,7

16.06.2017

piątek

Pieczywo(pszenne, razowe 30g) z masłem (5g), parówka drobiowa(55g), ketchup(6g), rzodkiewka(12g), herbata(200ml)

*1,3,6,7,10

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  zabielana jogurtem z natką pietruszki(240g)*7,9

 

Paluszki rybne Frosta(50g), ziemniaki (90g), surówka z kapusty kiszonej(55g), kompot(200ml)

*1,3,4,7

Wafel ryżowy(20g), z dżemem, woda z sokiem malinowym(200ml)

*1

UWAGA! ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25.10.2011 R

PODKREŚLENIEM ZAZNACZONE SA SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIELUB REAKCJE NIETOLERANCJI

*ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten  2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Łubin

13. Mięczaki  14. Dwutlenek siarki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.